Vendsyssel Håndbold skuffede mod bundholdet fra Skanderborg

Cheftræner Kent Ballegaard krævede blod på knæene hos alle spillere inden den særdeles vigtige hjemmekamp mod bundholdet Skanderborg i Bambusa Kvindeligaen, men Vendsyssel Håndbold skuffede fælt og tabte 19-26 i DRINX Arena.

142

Skanderborg var bedst på alle parametre i Syvsten. Gæsternes forsvar var stærkere end hjemmeholdets, Skanderborgs offensiv var mere farlig og effektiv, og keeperduellen faldt også ud til midtjydernes fordel. Værst af alt var indstillingen markant bedre hos gæsterne.

Vendsyssel fik ellers en okay start. Holdet førte 2-1 og kunne godt have været foran med et par mål mere, men herefter gik det den forkerte vej. Skanderborg fandt især masser af plads på højre fløj, og i Vendsyssel-målet fik islændingen Elin Thorsteinsdottir ikke fat i noget som helst. Hun blev noteret for en redningsprocent på 0.

Normanden Synna Lien afløste islændingen med pæn succes, men ikke desto mindre fik Elin Thorsteinsdottir chancen igen mod slutningen af første halvleg. Det virkede mærkeligt. Hun fik stadig ikke fat i noget, og det gjorde hun heller ikke fra anden halvlegs begyndelse. Synna Lien kom tilbage på banen og blev af publikum kåret til Kampens Spiller hos Vendsyssel.

Vendsyssel nærmede sig gæsterne ved stillingen 9-10, men ved pausen førte Skanderborg med 14-11. Det lignede en afgørelse, da Skanderborg øgede til 19-12, men en dobbelt mandsopdækning generede tydeligvis gæsterne. Vendsyssel reducerede til 18-22 og 19-23 og havde flere chancer for at komme endnu tættere på, men det var absolut ikke Vendsyssels eftermiddag i DRINX Arena.

Kampen afslørede, at oprykkerne mangler kvalitet i bagkæden. Sofie Sletskov forsøgte og og kæmpede ihærdigt, mens Mette Bejder og Christina Pedersen leverede skuffende præstationer. Bejders spil savnede kvalitet, mens Pedersen manglede hjerte og hårdhed. Frida Maag Damgaard, som scorede 10 mål i udekampen for en uge siden mod Ajax, lignede heller ikke en bagspiller med liganiveau.

– Vi så ud som et 1. divisionshold, erkendte en skuffet cheftræner Kent Ballegaard efter nederlaget på hele syv mål til Skanderborg, som kom til Vendsyssel uden point.

– Der er ingen tvivl om, at Skanderborg er glade. De vandt fortjent, og sejren med syv mål er jo nærmest mere end to point værd, konstatererede Kent Ballegaard.

I tilfælde af pointlighed er indbyrdes kampe afgørende, og her er et nederlag på syv mål ikke ligefrem opløftende.