Vendsyssel FF mistede to point i sidste sekund

Vendsyssel FF med med uafgjort fortsat er blot ét point foran Hobro i bestræbelserne på at undgå puljens livsfarlige sidsteplads.

309

Vendsyssel FF’s fodboldhold i superligaen fik søndag middag spillemæssigt en ganske flot åbning på gruppespillet, som primært handler om at undgå nedrykning fra landets bedste fodboldrække.

Hjemmeholdet førte 3-2 til sidste sekund, hvor gæsterne fik udlignet efter dommer Jens Grabski Maae’s mystiske forlængelse af de bebudede tre minutters tillægstid med hele halvandet minut.

Det var nok for norske Pål Alexander Kirkevold til at score sit andet mål i et sandt nedrykningsdrama. En fodboldkamp slutter først med sidste dommerfløjt.

Allerede efter ni minutters spil blev det 0–1 ved Jacob Tjørnelund efter assist af Pål Alexander Kirkevold. Tilbagevendte Nicolai Flø så ikke godt ud i målet, men ti minutter før tid gjorde han skaden god med en fantomredning.

I kampens 29. minut udlignede Benjamin Källman på oplæg fra Jakob Hjorth til 1–1, og den stilling holdt sig til pausen trods flere muligheder til hjemmeholdet.

Efter 53 minutters spil blev det 2-1 på mål af Al-Hadji Kamara på assist fra Tiémoko Konaté, og efter en god times spil blev det 3-1 ved Matti Steinmann 3–1.

Så tog den norske målsluger – og dommeren – fat på at ændre stillingen til uafgjort 3-3, hvilket betyder, at Vendsyssel FF fortsat er blot ét point foran Hobro i bestræbelserne på at undgå puljens livsfarlige sidsteplads. Med en sejr havde det været fire point.

De dårligst placerede hold i de to nedrykningspuljer mødes over to kampe, hvor den samlede taber rykker direkte ned i 1. division. Vinderen får en chance mere med to kampe mod et hold fra landets næstbedste fodboldrække.

1495 tilskuere, heraf et par hundrede fra Hobro, overværede det nordjyske lokalopgør på det kommunale fodboldstadion i Hjørring, hvor der lige nu bygges ny og mere tribune for at få plads til flere tilskuere.