Sølvmedaljer til Fortuna

Fortuna sikrede sig lørdag sølvmedaljerne med 4-0-sejr over BSH i Ballerup.

226
Dagens tre målscoerere: Laila Himle første mål for Fortuna, Tamires Gomes, to mal, og Sara Trige. Foto: Fortuna.

En første halvleg der fortaber sig i natlig mørke og en anden halvleg, hvor ”dagslyset” glitrede er det overordnede indtryk af den ligakamp Fortuna, lørdag eftermiddag spillede i Ballerup.

Efter en første halvleg, hvor det endte meget beskedent 0-1, kom der blus på lampen i anden halvleg, så slutresultatet nåede op på 0 – 4. Dette resultat og udfaldet af kampen VSK-Brøndby, der endte med sejr til Brøndby på 5-2, betyder, at Fortuna ikke kan indhentes på andenpladsen. Sølvet er altså hjemme!

Teoretisk er guldet opnåeligt. Det kræver dog sejre i de tre sidste kampe – heraf en sejr over Brøndby, som så skal tabe yderligere en kamp. Med den form Brøndby demonstrerer i øjeblikket, er det mere end teoretisk.

Tilbage til lørdagens kamp mod BSF. Her blev 1. halvleg en yderst trist oplevelse. Det virkede som om spillerne ikke troede på sig selv, der blev præsteret fejlaflevering i et hidtil ukendt omfang, tempoet var lavt og humeret var langt nede.

Man skulle ellers have troet noget andet. Der var nemlig kun spillet 8 minutter og 30 sekunder, da Sara Trige sendte Fortuna foran. Men så blev det hele meget forvirret, og egentlige målforsøg udeblev

Pausen og et par udskiftninger gjorde imidlertid godt.

Fortuna sendte Tamires Gomes på banen til erstatning for Caroline Rask, og i halvlegens 16. minut var det Frederikke Thøgersen, der afløste Caroline Møller og 32 minutter inde i halvlegen kom Lise Dissing ind i stedet for Florentine Olar.

Det blev gradvist bedre og bedre spil, og så kom scoringerne også.  En serie forsøg og tæt spil foran mål efter 23 minutter endte med præcis scoring til 0-2 af Tamires Gomes. Et kvarter senere var den brasilianske landsholdsspiller igen på pletten. Hun fik bolden leveret på kanten af straffesparksfelter og sendte den sikkert i mål til 0-3.

Der blev vist nydeligt fodbold i den periode, og Fortuna var ganske nærgående. Kampen skulle dog frem til det 90. minut, inden den sidste scoring til 0-4 faldt. Det var norske Laila Himle, der scorede sit første mål for Fortuna, efter at hun kom til Hjørring ved slutspillets start.

Fakta:
BSF-udskiftninger: 23. minut ind Olivia Drost ud Fabia Abu Al-ful, 69. minut ind Christine Joy Creighton, 75. minut ind Isabel Sylvester Nederby ud Sarah Jankovska.
Fortuna-udskiftninger: 45 minutter ind Tamires Gomes ud Caroline Rask, 62. minut ind Frederikke Thøgersen ud Caroline Møller, 78. minut ind Lise Dissing ud Florentina Olar.
Kampens dommer Tina Høj Christensen, linjedommeren Katrine Stenholm Bentzen og Sidsel Fabricius Rasmussen.

Kilde: Fortuna.