Så gik den ikke længere…

Fortuna gik glip af The Double, da bronzevinderne fra FC Nordsjælland vandt pokalsemifinalen.

262

Efter fem sejre i Gjensidige Kvindeliga og erobring af Det Danske Mesterskab blev Fortuna onsdag aften sendt ud af Sydbank Pokalen i semifinalen.

Flere havde sat snuden op efter en finaleplads, men den gik ikke. I en meget tæt kamp trak FC Nordsjælland det længste strå på Nord Energi Arena med en sejr på 2-1.

FC Nordsjælland nærmest chokstartede. Kun 5 minutter inde i kampen afsluttede Amalie Vangsgaard et velopbygget angreb med et velplaceret hovedstød. Det var den tidligere Fortuna-spiller, Florentina Olar, der med en perfekt indspillet bold fandt frem til målscoreren, der i øvrigt også er kommet til Nordsjælland fra Fortuna.

Herefter overtog Fortuna gradvist spillet, mens FC Nordsjælland blev mere og mere defensive, men Fortuna formåede ikke at score.

Stillingen ved pausen var således 0—1, men kun fire minutter inde i 2. halvleg kom udligningen, da Sara Holmgaard eksekverede et frispark fra straffefeltkanten.

Med 1-1 blev sjællænderne igen lokket længere frem på banen og i det 71. minut var Amalie Vangsgaard igen på spil. Et præcist hjørnespark blev dirigeret i mål til 1-2.

Den stilling holdt kampen ud. Der blev spillet ganske kontant i kampen sidste 20 minutter.

Begge holdt sled for henholdsvis at komme til en udligning og for at bevare føringen. Og her slap FC Nordsjælland bedst fra sliddet.

Nu er FC Nordsjælland klar til finalen i Sydbank Pokalen, der spilles lørdag i Thisted. Her bliver det en finale mod hjemmeholdet fra Thy Thisted, der onsdag aften vandt den anden semifinale på udebane mod Kolding Q.

Selv om Fortuna måtte forlade pokalturneringen et nummer for tidligt har hold og trænere stor ære af den sæson, der nu er gået på pause.

Ved slutspilstart, var det unge Fortuna-hold ikke levnet store muligheder. Alligevel blev det – efter fire sejre og en uafgjort sluttede Fortuna som danske mestre 2019-20, så pokal og guld havnede i Hjørring.

Kampen i tal:

5. minut 0-1 Amalie Vangsgaard hovedstød efter indlæg fra Florentina Olar, 49. minut 1-1 Sara Holmgaard på frispark, 71. minut 1-2 Amalie Vangsgaard

Kort: 32, minut Fortuna Caroline Møller, gult, 38 minut FC Nordsjællands Lærke Tingleff Søndergaard, gult, 62. minut Fortunas Emma Snerle, gult og 75. minut Fortunas Caroline Møller, rødt.

Udskiftninger: FC Nordsjælland: 30. min ind Line Røddik Hansen, ud Cecilie Larsen, 57. min. ind Laura Lilholm Pedersen ud Anna Karlsson, 75. min. ind Aslaa Johannesen ind Kathrine Møller ud, 76, min. ind Simone Andersen ud Sofie D Tranholm Nielsen
Fortuna: 46. min. ind Sanni Franssi ud Karen Holmgaard, 60. min. ind Sofie Lundgaard ud Mathilde Carstens, 73. minut ind Signe Carstens ud Caroline Rask, 78. min. ind Rebekka Frederiksen ud Laila Himle 78. minut ind Ida Guldager ud Vicky Bruce.