Præsten reddede næsten æren for Hirtshals Boldklub

Argentina og Maradona havde engang Guds hånd, men oldboysholdet fra Hirtshals har sognepræsten fra Emmersbæk, hvilket dog ikke onsdag aften var nok til at besejre Horne.

12

Under en kvartfinale ved VM i fodbold i 1986 mellem England og Argentina tog Diego Maradona ulovligt hånden til hjælp og scorede i samme ombæring på den engelske målmand Peter Shilton. Efter den tvivlsomme scoring forklarede fodboldikonet, at målet blev lavet af Guds hånd.

Oldboysholdet fra Hirtshals havde måske ikke ligefrem Guds hånd med på holdet, men sognepræst Aksel Lindy Toft lavede til gengæld et par mirakler uden at begå ulovligheder. Onsdag aften kl. 19.00 var der nemlig lokalopgør mellem oldboysholdene fra henholdsvis Hirtshals Boldklub og Horne KFUM.

Her kom Horne på udebane ret hurtigt foran med et enkelt mål i 1. halvleg, hvorefter sorte skyer i flere heseender trak ind over banen. Allerede få minutter efter pausen øgede gæsterne da også føringen med endnu et mål. Her var det så, at sognepræst Aksel Lindy Toft, der ellers ikke er angrebsspiller, begik ikke bare et, men hele to mirakler ved først at reducere og dernæst udligne med to flotte scoringer.

Det var imidlertid ikke nok til at ryste gæsterne, der med en sidste scoring bragte sig foran 2-3, som blev kampens resultat. Selv om Hirtshals i de sidste minutter satsede alt og kastede alle spillere inklusiv målmanden frem på banen, gik sejren i lokalopgøret til de gamle drenge fra Horne.