Michael Engbjerg (DF): Vi kan ikke sidde modstanden overhørigt

Borgerinddragelse i så vigtige beslutninger for et lokalområde er vigtigt, fastslår i dette indspark Michael Engbjerg fra Dansk Folkeparti..

1043

Af Michael Engbjerg
Byrådsmedlem
Dansk Folkeparti
Hjørring Kommune

Jeg ser ikke nogen interessekonflikt mellem Hirtshals Havn og Hirtshals Handel & Erhverv? Som jeg forstår det, har de et udmærket samarbejde.

I forhold til bebyggelse på Doggerbanke og Stoltzes Plads, så stemte jeg jo for at sætte dette ud til høring, men jeg lagde aldrig skjul på, at jeg først ville tage beslutning, om jeg ville stemme for ellerimod  dette, når jeg havde set høringssvarene, der måtte komme ind, Og dem har jeg nu fået set og taget til efterretning, og jeg kan ikke se, hvordan vi kan sidde så mange borgers modstand imod at bygge dagligvarebutik på Stoltzes Plads overhørigt. Det vil ikke være rigtigt af os i byrådet.

Men jeg har noterer mig, at der i flere at høringssvarene nævnes, at området måske kunne være relevant som et nyt boligområde, og det synes jeg da var en spændende tanke at arbejde videre med.

Og hvorfor synets jeg, det var en god ide at få det ud i en høring? Jo, for jeg har det nu sådan, at når der i vores kommune kommer en forretningsdrivende, med en forespørgsel på at opstarte eller udvide sit erhverv, ja, så bør man som udgangspunkt ikke svare med et ”NEJ TAK” fra kommunen, men med et ”MÅSKE, VI UNDERSØGER DET NÆRMERE”, og så kan man jo gøre, som vi har gjort i denne sag, sætte det ud i en høring for at spørge borgerne ”hvad synes I?”.

Det må da kaldes borgerinddragelse og demokrati, så det basker. Alle vores borgere har således en chance for at blive hørt.

Jeg mener stadig, at vi fra politisk side har gjort det rigtige i at sætte det ud i høring, høre vores borgere ”hvad syntes I”, og jeg vil til enhver tid igen gøre det, hvis vi skulle komme i en lignede situation et andet sted i vores kommune, så der kan komme borgerinddragelse i så vigtige beslutninger for et lokalområde.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Kurt Berg
3 år siden

Helt rigtigt Michael men der er desværre nogle politikere der tror at de pludselig er blevet “ejere” af de ting som de reelt er valgt til at forvalte og samtidig få det bedste ud af til fordel for selve byens borgere (stemmekvæget)