Fortuna viste hvor skabet skal stå

Lokalopgøret mellem Fortunas danske mestre og AaBs nyoprykkede ligahold sluttede 4-0 til mestrene.

157

Der var ikke på noget tidspunkt tvivl om, hvilket hold, der ville trække sig ud af kampen med de tre points onsdag aften på Nord Energi Arena i Hjørring. Fortuna scorede fire gange, mens det ikke lykkedes AaB, at få bolden i mål.

Fortuna har nu to liga-sejre og 6 points, mens AaB endnu ikke er på pointstavlen.

1.halvleg var ganske afventende. Det var dog Fortuna, der styrede spillet, og AaB formåede ikke at spille sig til reelle målchancer. Dr skulle dog gå 41 minutter, inden Sofie Lundgaard bragte hjemmeholdet på 1-0. Det skete på et tidspunkt, hvor man frygtede en målløs 1. halvleg, og så kunne Fortuna i stedet gå til pausen med en 1-0-føring.

Straks fra begyndelsen af 2. halvleg begyndte Fortuna at markere sig, og der var kun spillet fire minutter af halvlegen inden stillingen var bragt på 2-0. Igen var det Sofie Lundgaard, der stod for scoringen.

Fortuna sad nu på hele spillet og i kampens 59. minut var det Emma Snerle, der sørgede for 3-0. Kampens sidste mål blev scoret i det 62. minut. Det var den rumænske landsholdsspiller Cristina Carl, der scorede til 4-0. Det var hendes første mål for Fortuna.

I aftenens kamp var der i øvrigt Fortuna-debut til amerikanerne Brenna Ochora og Emily Garnier, der begge præsterede nydeligt.

Nu har Fortuna et par dage til at hvile ud, inden topopgøret mod Brøndby i Brøndby lørdag kl. 14. Det er et Brøndby-hold, der onsdag aften endte med at spille uafgjort 1-1 mod FC Nordsjælland. Efter to sejre og aftenens uafgjorte kamp ligger Brøndby med 7 points et point foran Fortuna.

Ligaen føre af FC Thy Thisted, der efter sejr i sæsonens første kamp mod Fortuna har fortsat at sejre, så der nu er 9 points på tavlen.

Kampen i tal
41. min- 1-0 Sofie Lundgaard
49. min. 2-0 Sofie Lundgaard
59. min. 3-0 Emma Snerle
62. min. 4-0 Cristina Carp

Udskiftninger: Fortuna ud Emma Snerle ind Brenna Ochoa, ud Olivia Møller Holdt ind Lise Dissing, ud Victoria Bruce ind Cecilie Christensen.
AaB ud Sofi Lybæk ind Cornelia Kramer, ud Evdokia Popadinova ind Julie Laursen, ud Caroline Kehrer ind Karoline Bjerg.

Gule kort AaB: Gry Boe Thrysøe og Laura Frank. Fortuna Emily Garnier.
Kampens dommer Andreas Rosander Andersen. Linjedommere Morten Bach Jepsen og Morten Helweg Andersen.