Lokalopgør mod Sæby HK vundet af Vendsyssel Håndbold

Det skulle have været et intenst lokalopgør med måske 500 tilskuere, men Sæby Spektrum var uden tilskuere på grund af frygten for corunavirus, da bundholdet Sæby HK lørdag eftermiddag tog imod topholdet Vendsyssel Håndbold i kvindernes 1. division.

80

Håndbold uden tilskuere minder alt for meget om en træningskamp i august, og det var da også helhedsindtrykket af sæsonens andet lokalopgør mellem Sæby og Vendsyssel, der endte med en sikker sejr på 37-21 til gæsterne.

Vendsyssel Håndbold fik en regulær drømmestart. Stillingen var 4-0 efter to et halvt minut og 7-1 efter syv minutter.

Trods kun én Sæby-scoring udløste netop dette mål en opsang fra cheftræner Kent Ballegaard til målvogter Anna Veng.

– Anna, kom nu for helvede, råbte Kent Ballegaard og viste dermed, at han i hvert fald var klar til lokalopgøret.

Stillingen 1-7 udløste en timeout fra cheftræner Morten Arvidsson, Sæby HK. Det hjalp hjemmeholdet, som gik frem og mandsopdækkede Vendsyssels Christina Pedersen og senere Mette Bejder.

Det virkede også som om, at gæsterne tog for let på opgaven i de efterfølgende minutter, hvor Sæby HK “kun” var bagud ned fire mål. Der manglede fokus og koncentration, og ved pausen var topholdet derfor “kun” foran med 18-13.

Og Anna Veng? Ja, hun blev udskiftet midtvejs i første halvleg, hvor Sæby HK’s Sara Madsen var kampens store oplevelse. Hele otte mål blev den tidligere Vendsyssel-spiller noteret for. Stærkt af Sara Madsen, som forlod Vendsyssel i utide, fordi hun savnede spilletid og tillid fra Kent Ballegaard.

Mod slutningen af første halvleg fik Morten Arvidsson sin nærmest obligatoriske advarsel, fordi han ikke var enig i dommernes kendelser. Sæby-træneren savnede en linje i kendelserne. Det fortsatte i anden halvleg, hvor flere Arvidsson-protester kostede en udvisning til hjemmeholdet.

Havde Sæby HK en lille drøm om at drille gæsterne, brast den på seks minutter i anden halvleg. Her øgede Vendsyssel føringen til 24-14. Det udløste en timeout fra en tydeligvis utilfreds Morten Arvidsson. Et godt forsvar banede vejen for kampens definitive afgørelse.

Vendsyssel kom hurtigt foran med 13 mål. Nu var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Med sejren er Vendsyssel kun tre point fra oprykning til HTH Ligaen, og der resterer tre runder. Vendsyssel får næste søndag besøg af Rødovre HK. Her kan holdet rykke op, hvis Ringkøbing i morgen snubler i den vanskelige udekamp mod Gudme HK. Vendsyssel mangler desuden Roskilde ude og Ringkøbing hjemme.