Liselotte Wiemer er ny præst ved kirkerne i Horne og Asdal

Den lokale netavis har bedt den nye præst ved kirkerne i Horne og Asdal om at skrive et lille selvportræt, hvormed vi her har fornøjelsen af at byde Liselotte Wiemer velkommen til det nordvestlige Vendsyssel.

1216

Af Liselotte Wiemer
Sognepræst
Horne

Jeg har lyst til at begynde med et ak, ak, ak, for det er en hård tid, vi lever i – og det er mærkeligt at starte som præst med en lukket kirkedør. Men sandelig også med et tak, tak, tak.

For hvor er jeg dog taknemmelig og fyldt med glæde over at kunne kalde mig ny sognepræst i Horne-Asdal sogn.

Vejen til netop det sogn, der er det bedste i hele landet (selvfølgelig!), har været lang, sjov og snoet.

Jeg bor i Kirke Hyllinge.

Jeg har i 17 år været koordinator for Natkirken i Vor Frue Kirke i København og blev først ordineret for et par år siden. Derefter har jeg været vikar i små middelalderkirker langt ude på landet og midt i hovedstadens mest farverige arbejderkvarter. Det har været lærerigt.

Og så har jeg anmeldt litteratur i forskellige aviser, blandt andet Kristeligt Dagblad, jeg har rejst landet rundt som foredragsholder og talt om alt mellem himmel og jord – fra Astrid Lindgren og ny nordisk litteratur – til selve lykken!

Desuden er jeg betaget af naturen, verdens skæve gang og det, der rører sig dybest i ethvert menneske.

I alt dette har den kristne tro været mit livs kompas.

Der er nok at være bekymret for lige nu. Men min grundstemning er glæde.

Jeg bor sammen med Steffen. Han skriver i Politiken om børnebøger og holder mange kurser om emnet. Og så elsker han dyr. Så der er noget, at give videre.

Og det er det, jeg gerne vil: give videre.

Af tro, håb og kærlighed.

Og sammen med jer undersøge livet og verden, lyset og mørket, troen og tvivlen.

Det er mit håb, at I vil dele vejen med mig.


Søndag sender netavisen i samarbejde med Liselotte Wiemer en videogudstjenste fra Horne Kirke.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Helga
1 år siden

Glæder meg til å høre og ikke mindst være til jule gudstjeneste i Asdal kirke d 24dec 🌠