KLUMME: Hvis min morgen var en film

Forfatter Christine Lund Jakobsen skriver i denne lille klumme om en fantastisk morgen med helårsbaderne på Husmoderstranden i Hirtshals.

893

Af Christine Lund Jakobsen

Forfatter og lærer
Hjørring

Hvis min morgen var en film, ville den bestå af følgende klip:

1. Jeg kører ud af Hjørring. Forårssolen skinner. Fuglene synger. Ingen vind. Jeg glæder mig til en rolig badetur i Hirtshals.

2. Jeg drejer ned mod Husmorstranden, og bliver let overrasket over størrelsen på bølgerne. Men det er sket før, så jeg trækker på skuldrene.

3. Ca. 30 vinterbadere går i samlet trop ned på stranden, som i dag er dækket af store mængder skum. Stemningen er munter, og der er smådrillerier mellem de forsigtige, der i dagens anledning stiller sig længere oppe mod klitten, og de modige, der stiller sig der, hvor vi plejer.

4. I forskellige tempi trækker folk ud i vandet. Strømmen er kraftig, men vandet er lavt. Der kommer dog en enkelt bølge, der er kraftigere end de andre……

5. Ca. 30 vinterbadere vender sig om og fræser pludseligt ind mod stranden, da bølgen når ind til og vælter samtlige baljer med tøj, håndklæder, gummistøvler mm. i den nederste række, så bølge, ting og skum vælter rundt i hinanden.

Ingen kom til skade, og når alle er blevet tørre, tror jeg det er noget, vi kommer til at grine af længe.

0 Kommentare
Inline Feedbacks
View all comments