Mens Horne KFUM og Hirtshals Håndboldklub HH80 har været til Morsø Påskecup 2017, drog håndboldafdelingen hos BTI til Hillerød.

Af Helle Lyngbak
Formand BTI Håndbold

Tusinde tak for en dejlig tur. Det har vel nok været en fornøjelse at være sammen med jer. Vi har været afsted med 62 børn og unge i alderen 9 til 19 i fire dage, helt uden der har været problemer. Det er både dejligt og imponerende, at det kan lade sig gøre. Vi er bare heldige med de unge mennesker, vi har i klubben.

Måske har ikke alle kunnet følge med i det hele undervejs, så her har I en lille update på klubbens resultater:

U10 drenge 1 kom hjem med medaljer, nye trøjer og en fin pokal efter at være gået u-u-ubesejret gennem hele turneringen og med en overbevisende sejer i finalen. Der var mange BTI-ere på lægterne til finalen, og også en skraldespand på hovedet (der er en glimrende tromme), så stemningen i hallen var i top. Aksel blev fortjent kampens spiller i finalen.

U10 drenge 2 spillede rigtig god håndbold, men tabte de første kampe. Heldigvis vandt de den sidste, vigtige kamp, og blev derfor nr. 3 i B-slutspillet i deres række. Dejligt, at vi kunne samle to U10 drengehold til turen – jeg er helt sikker på, at drengene har haft en god tur .

U12 pigerne spurtede gennem deres pulje med fire sejre af fire mulige og spillede derfor semifinale søndag morgen. Desværre blev det til et knebent nederlag (10-9) i en kamp, der lige så godt kunne have været vundet. Pigerne kom igen i ”bronzefinalen”, og blev alt i alt nr. 3 i deres række. Et rigtig flot resultat af en flok, hvor mere end halvdelen er nybegyndere på håndboldbanen.

U14 pigerne spillede i løbet af turneringen mange gode og lige kampe, blandt andet symboliseret ved, at de er det eneste hold, der har spillet en kamp uafgjort. Pigerne fik også den største sejer i løbet af de fire dage – hele 23-4 blev det til. I kampen spillede pigerne med helbanepres i næsten 2×20 – det er i sig selv en imponerende præstation. Motivationen for den store sejer: Før kampen stod det klart, at målforskellen ville blive afgørende for at komme i semifinalen. Pigerne tabte efterfølgende semifinalen og kampen om 3.-4. pladsen, men har alt i alt klaret sig rigtig, rigtig godt.

U16 pigernes historie er nok nærmest verdenshistorie, for hvem har før hørt om et hold, der har spillet finale uden at vide det? Pigerne troede, at de søndag spillede om 3-4 pladsen i rækken, men det var en B-finale, de var i. De lod sig ikke gå på af, at de spillede i den hal, hvor alle finalerne blev spillet, at der var speak og navneopråb til kampen, at speakeren sagde, at det var en finale, at der var præmie til kampens spiller (Malene), eller for den sags skyld, at de fik trøjer og pokal. Flere af spillerne troede stadig, at de var blevet nr. tre. Det er en fuldstændig fantastisk historie. Tillykke med finalesejeren – piger.

Mange af U16 drengene har aldrig for alvor lært at spille håndbold, men det kan man ikke se på holdets resultater. I Hillerød har vores hold, der til daglig spiller i B-rækken, spillet mod ene divisionshold, og selvfølgelig har de tabt de fleste kampe, men de har alligevel klaret sig rigtig, rigtig godt, og været med langt ind i kampene. Det er meget imponerende. De spiller frit og upoleret håndbold, der virker. Og så kom de endda hjem med en sejer i bagagen. De vandt den sidste kamp om 7.-8. pladsen i rækken. En god oplevelse for drengene – og for de mange fans på lægterne.

U18 drengene spillede med i U16 drengenes turnering – der var for få tilmeldte U18 drengehold til stævnet – og der er ingen tvivl om, at drengene gerne ville have vundet rækken. Det var tæt på, men det glippede til sidst. Drengene tabte 14-13 i finalen til Hillerød, som de i øvrigt havde vundet over tidligere i turneringen. Øv-øv-øv. Schaumann blev kampens spiller – en flot og fortjent hyldest efter en turnering hvor alle, både modstandere, dommere og tilskuere, af og til havde svært ved at følge med i hans tempo.

Alt i alt har vi klaret os rigtig, rigtig godt, og det har været vildt hyggeligt at være afsted med alle klubbens ungdomshold til et og samme stævne. Det er super dejligt, når spillerne lærer hinanden at kende på kryds og tværs og holdene har mulighed for at heppe på hinanden. Det er længe siden, vi sidst har haft så mange drengehold med på tur, og det er altså også vigtigt. Det hele er meget sjovere, når der er både piger og drenge med. Sådan en tur, som vi lige har været på, er guld for sammenhold og klubånd. Så tusinde tak alle sammen, fordi i gad at være med.

Og se så lige billederne – hvordan skulle man da også kunne vide, at man har vundet en finale, bare fordi man skal på podiet, have pokal og have trøjer, der står champion på? Nej vel??