Havebord med historie

Interessant arvestykke er kommet på plads hos Pernille Sylow og Jens Kjærsgaard Nielsen i Hirtshals.

874

Den lokalhistoriske sten, som ses på de to billeder, har i over 100 år været ejet af familien Nielsen.

– Stenen har fungeret som en trappesten og er efterfølgende blevet opgraderet til en bordplade. Min oldefar har sirligt hugget skriften i stenen, fortæller Jens Kjærsgaard Nielsen, som mange kender både fra Jyske Bank og HIFFI Cykler.

– Jeg stiftede første gang bekendtskab med dette arvestykke for ca. 44 år siden. Da skulle stenen flyttes hjem til mine forældre. Jeg skulle dengang have udtalt, at den sten ville jeg f….. ikke arve – den er bare for besværlig at flytte, uddyber Jens Kjærsgaard Nielsen.

Heldigvis har han over årene ændret holdning, så stenen altså nu er blevet til et havebord bogstavelig talt med tung lokalhistoisk betydning og kolorit ristet i overfladen.

0 Kommentare
Inline Feedbacks
View all comments