Glæde vendt til skuffelse hos Fortuna

Fortuna kom strålende fra start, men så gik spillet i stå og pigerne opnåede kun 1-1 i Kolding.

233

Skal Fortuna gøre sig håb om guldet her i 2019, er betingelserne kendt allerede efter slutspillets første runde. De resterende 9 kampe skal vindes.

Med et kedeligt resultat 1-1 og dermed kun et enkelt points, er Fortuna allerede fire points efter Brøndby, der uden besvær vandt over Thy Thisted dog kun 3-1.

Kampen i Kolding kom ellers positivt i gang for Fortuna, der efter små ni minutters spil bragte sig foran. Det var den finske landsholdsspiller, Sanni Franssi, der sendte et langskud i mål.

Føringen holdt i en halv times tid. Da sørgede Koldings Caroline Arendtsen Jensen for udligning til 1-1, en stilling der ikke alene holdt halvlegen ud men også kunne læses på måltavlen, da kampen blev fløjtet af.

Så, den begejstring, man fornemmede hos Fortuna efter scoringen, var efterhånden blevet vendt til skuffelse og fortvivlelse.

I 2. halvlegs første kvarter pressede Fortuna, og tilkæmpede sig tre-fire chancer, som i hvert fald burde have affødt tre scoringer. Men det gik galt, når der skulle afsluttes.

I løbet af halvlegen valgte cheftræner Carrie Kveton at give 6-7 spillere endnu mere offensive opgaver, men lige lidt hjalp det.

Fortuna måtte undvære sin ordinære målmand Hanna Seaberth og de tor landsholdsspillere, Karen Holmgaard og Emma Snerle, til den kamp. Ingen tvivl om at de to sidste ville kunne have bidraget til en positiv forskel.

Efterhånden kom Kolding mere med i spillet dog uden at holdet tilkæmpede sig større chancer. Resultatet 1-1 var en stor skuffelse for Fortuna, men glædede det godt kæmpende Kolding-hold.

Facts
9 minutter 0-1 Sanni Franssi,
38 minutter 1-1 Caroline Ahrendtsen Jensen.

Udskiftninger Kolding 19 minutter ud Lone Christensen skadet, ind Pernille Gohr 63. minut ud Ea Rasmussen ind Vilja Pedersen, 85. minut ud Caroline Arendtsen Jensen ind Lotte Troelsgaard.

Udskiftninger Fortuna; 46. minut ud Caroline Rask ind Janelle Cordia, 63. minut ud Frederikke Thøgersen ind Sofie Lundgaard, 78. minut ud Florentine Olar ind Ida Guldager.

Kampens dommer Yavor Kuzmanov, linjevogtere Jørgen Lauritzen og Bjarne Søbye.