Fortuna til tops med pligtsejr

Fortunas spillere præsterede, som man kunne forvente, mens de nærmeste konkurrenter satte points til.

109
Foto (arkiv): Jess Madsen.

En gedigen indsats i Gjensidige Kvindeliga-kampen søndag på Nord Energi Arena gav en stensikker sejr på 4-0 – et resultat, der giver tre points og dermed en placering på ligaens førsteplads.

Fortuna mere end klarede sig selv på hjemmebanen, mens der samtidig kom hjælp ude fra. Lørdag tabte et af de andre tophold, Farum til Kolding Q og søndag formåede VSK Aarhus at slå Brøndby.

I ligaens top finder man nu Fortuna med 23 points, Farum med 23 og Brøndby med 22 points.

Champions League-kampen onsdag aften havde tæret en anelse på Fortunas kræfter, men ikke mere end, at der var plads til at præstere.

Der blev indledt med en del chancer, og der skulle ikke gå mere end 10 minutter inden Caroline Møller scorede til 1-0. Herpå viste Fortuna nydeligt spil, men det kneb med afslutningerne.

Et forløsende straffe satte gang i tingene igen. Caoline Møller blev fældet og hun eksekverede selv til 2-0.

I anden halvleg kom yderligere et par målscorere i spil. Først var det Agnethe Nielsen, der bragte Fortuna på 3-0 og i kampens overtid scorede Signe Carstens på et formidabelt, velplaceret langskud.

Det var et helt igennem ungt hold Fortuna sendte på banen søndag. Flere af spillerne, der kæmpede mod Olympique Lyonnais onsdag aften fik lov til at sidde over søndag. Bl.a. var målmanden Kelsey Daugherty, der spillede aldeles fremragende onsdag aften holdt ude, så unge Freja Thisgaard fik debut i målet, og klarede opgaven fremragende.

Der var på intet tidspunkt tvivl om, hvor sejren skulle havne. Der stod Fortuna på det hele, og man oplevede, resultatet af Fortunas ungdomsarbejde. Gennemsnitsalderen på det Fortuna, der sluttede kampen mod BSF, var 19,4 år.

Kampen i tal:
10. minut 1-0 Caroline Møller, 34. minut 2-0 Caroline Møller (straffe), 59. minut 3-0 Agnethe Nielsen og 91. minut 4-0 Signe Carstens.