Fortuna sikrede sig andenpladsen

Resultatet 0-4 over B93 på Svanemøllens kunstgræsbane rakte for Fortuna.

65

Topplaceringer i 3-ligaens grundspil blev en kopi af 2017 blot er rækkefølgen omvendt. Her, en runde inden den afsluttende kamp, er Fortuna med 32 points sikret andenpladsen og Brøndby ligger på en suveræn førsteplads. Fortuna møder VSK Aarhus på lørdag, men den kamp har altså ingen indflydelse på topplaceringen.

Situationen er nu, at Brøndby indleder med 10 points og Fortuna med 8 når der tages hul forårets slutspil og kampen om det danske mesterskab, som Fortuna skal forsvare. Lørdagens kamp i København var et opgør, hvor det endnu engang blev demonstreret, at der er en uhyre afstand mellem top og bund i 3F-ligaen. Selv om pigerne fra B93 stred gævt, var der ikke noget at stille op, selv om Fortuna skånede et par af side faste spillere, og ikke præsterede helt, hvad holdet magter, men tilstrækkeligt til at sejren slog til sikring af andenpladsen.

I 19 minutter holdt B93 stand, men så fik Fortuna frispark på kanten af straffesparkfeltet. Sarah Holmgaard sendte bolden afsted med et svæv, der drillede Josephine Madsen i målet og så var stillingen 0-1. Så skulle der gå yderligere 25 minutter. I halvlegens sidste minut ekspederede Sofie Karsberg bolden i mål til pausestillingen 0-2.

Der skulle gå 40 minutter i 2. halvleg inden der igen blev scoret. Fortunas landsholdsspiller Frederikke Thøgersen scorede til 0-3 på et langskud. Tre minutter før tid blev det 0-4 ved Florentina Olar. Så havde Fortuna gjort sit til at bevare andenpladsen i ligaen, og der kom så hjælp fra BSF. VSK Åhus havde en chance for at passerer Fortuna, men århusianerne forspildte chancen, da de på hjemmebane blev slået 2-3 af BSF.

Mens ligaen første to placeringer er klaret er der lidt teori omkring grundspillets 3. plads. Højst sandsynligt tilfalder den VSK Aarhus, men såvel Kolding Q som BSF kan nå tredjepladsen, men det er yderst teoretisk,

B93 – Fortuna i tal:

19. minut 0-1 Sarah Holmgaard, 45. minut 0-2 Sofie Karsberg, 86. minut 0-3 Frederikke Thøgersen, 88. minut 0-4 Florentina Olar.

Udskiftninger:

Fortuna 46. minut ud Sofie Karsberg ind Luna Gevitz, 65. minut ud Caroline Rask ind Emma Snerle, ud Sanni Franssi ind Frederikke Thøgersen B93 ud Signe Nielsen ind Bjørg Godvin, ud Helena Vigen ind Kristine Vigen.

Gule kort:

Luna Gevitz, Fortuna, og Nana Boysen, B93.
Kampens dommer var Frida Mia L. Nilesen. Linjevogtere Sidsel Fabricius Nielsen og Lotta Vuorio.