Fortuna Hjørring vandt 5-0 over VSK Århus

En fantastisk opvarmning til onsdagens kamp i UEFA Womens Champions League mod italienske Fiorentina på Nord Energi Arena i Hjørring.

110

Der stod Fortuna Hjørring på alt i damefodboldkampen på banen i Vejlby/Risskov Centret i Århus, hvor vendelboerne vandt 5-0.

Senest Fortuna Hjørring mødte VSK blev det Århus sejr på 2-1, men i lørdagens kamp var Århus-spillerne forvandlet til statister. Fortuna indlede eminent, og der gik ikke mere end 10 minutter, inden Sanni Franssi scorede til 0-1.

Så gik Fortuna Hjørring ned i tempo, hvilket gav de fysisk stærke VSK-spillere en anelse spil, men bortset fra et par skudforsøg, der gik over mål, var der ikke noget der foruroligede. Hanna Seaberths i målet havde en nem dag.

I 2. halvleg demonstrerede Fortuna Hjørring et yderst velorganiseret angrebsspil, og der var tale om effektivitet i afslutningerne.

Tre minutter inde i halvlegen score Tamires di Britto Gomes til 2-0 og det var indledningen til den elegante brasilianers hattrick. 24 minutter senere gjorde hun på et elegant placeret langskud til 3-0 og yderligere tre minutter senere blev det 4-0.

Caroline Møller rundede i det 77. minut Fortuna-scoringen af, så sejren blev på 5-0.

– Vi forærer dem noget spil, da tempoet daler i første halvleg. De er fysisk stærke og den fysik fik lov til at bruge, siger assistenttræner Peter Enevoldsen.

– I 2. halvleg kom der igen tempo på, og vi spillede lige netop, som vi skulle.
Sejren i Århus, midtugesejren i pokalen over Aalborg Freja på 8-0, og seneste weekends sejr over B93 på 6-1 er noget der giver mod på tilværelsen.

-19 scoringer og kun en enkelt, der slap ind sætter os op i første omgang til onsdagens UWCL-kamp mod Fiorentina i Hjørring og så næste weekends ligakamp i Hjørring mod vores mesterskabsrival Brøndby. Det bliver en hård uge, men vi er parat.

Efter lørdagens kampe i denne runde fører Brøndby ligaen med 15 points, mens Fortuna Hjørring på andenpladsen har 13 points. Så der er altså tale om et topbrag, når Brøndby kommer til Hjørring på lørdag klokken 14.

Forinden er der altså UWCL-kampen onsdag den 26. september klokken 19 mod Fiorentina. Her skal et 0-2 nederlag fra Firenze vendes til en samlet sejr og videre avancement i turneringen.