Fortuna godt rustet til næste semifinaleopgør

Med 0-1 mod VSK i Århus lørdag eftermiddag bragte Fortuna sig i en udmærket position inden returkampen i Hjørring den 10. marts.

77

Sejren i den første semifinalekamp i Sydbank kvindepokalen giver Fortuna optimisme.
Hjørringgenserne står godt, inden VSK kommer på besøg på Nord Energi Arena.
Hjemmebane og en føring på et mål er udmærket.

– Det er en god sejr her i det første semifinaleopgør. Jeg synes, at vore spillere klarede kampen godt, De fulgte mit oplæg, og der blev spillet i et fint tempo, siger cheftræner Carrie Kveton efter kampen i Århus.

– VSK havde nogle chancer, men vi klarede opdækningen udmærket. Vores spil fungerer pænt, men jeg kan godt tænke mig noget endnu mere chanceskabende og bedre udnyttelse af chancerne. Kort og godt: Vi skal have mere skarphed.

Efter en målløs første halvleg kom Fortuna lettere i gang otte minutter inde i 2. halvleg. Det var Fortunas rumænske landsholdsspiller, Florentina Olar, der scorede til 0-1.
Nu var næsen sat op efter flere scoringer, men det kneb med skarpheden.

I et forsøg på at komme til scoring foretog Fortuna to offensive udskiftninger i det 63. minut.

Landsholdsspilleren Frederikke Thøgersen afløste Janelle Cordia, og Fortunas nyerhvervelse, topscoreren i 1. division, Sofie Lundgaard kom på banen i stedet for Caroline Møller.

– Nu fik Sofie chancen for at prøve 3F-ligaspil, og hun viste den aggressivitet, jeg kan ønske mig, siger Carrie Kveton.

– Jeg tror på, at hun i løbet af nogle få kampe vil være med til at give vores hold den ønskede målfarlighed.

VSK foretog også et par udskiftninger. I det 66. minut blev Stine Bloch Jørgensen erstattet af Malou Xania Thyrestrup, og 12minutter senere blev Sofie Lybæk sat ind i stedet for Emma Andersen.

I det 79. minut satsede Fortuna igen med en udskiftning, da tvillingerne Sara og Karen Holmgaard byttede plads. Karen gik ud og satte sig på bænken, mens Sara tog over på banen. Men udskiftningerne førte ikke til yderligere scoringer.

Mens Fortuna kom hæderligt ud af det første semifinaleopgør klarede rivalen fra den anden semifinale sig også sikkert. Her vandt Brøndby 3-1 på hjemmebane over Kolding Q. Der kan være spænding om, hvorvidt Kolding kan indhente dette forspring, når holdet har hjemmebanefordel den 9. marts, men det er mest sandsynligt, at Brøndby sikrer sig finalepladsen, og så taler sandsynligheden for, at det bliver mod Fortuna.

En af Fortunas fire landsholdsspillere, Emma Snerle, blev skånet ved kampen i Århus. Hun pådrog sig en ankelskade ved kvartfinalen mod Sundby. Den skade er behandlet intens, da det i første omgang drejede sig om at gøre Emma Snerle klar til landsholdets deltagelse i Algarve Cup 2019, der begynder i næste uge.

Lørdag kunne det så afsløres, at Emma Snerle er meldt klar til turen til Portugal, Så, der var ikke ende på glæden hos den 17-årige landsholdsspiller fra Fortuna.