Fortuna forlod førstepladsen

Fortuna måtte overlade ligaens førsteplads til Farum BK.

125

I en kamp, hvor Fortuna så godt som ikke spillede sig til chancer, forstod Farum at udnytte det par chancer, holdet broderede sig igennem til og så blev resultatet af kampen i Gjensidige Kvindeliga en sejr på 2-1 til de sjællandske gæster.

Inden der blev fløjtet på lørdag eftermiddag var Fortuna på ligaens førsteplads med samme pointstal som Farum nemlig 20, og nu er det altså sjællænderne der indtager førstepladsen med 23 points, mens Fortuna må se sig degraderet til tredjepladsen, da Brøndby har sneget sig ind imellem og indtager andenpladsen med 22 points.

Det var trætte Fortuna-spillere, der stillede op lørdag eftermiddag. 10 spillere har i den seneste tid været på tur med diverse landshold, så der har ikke været pause til et hvil. Farum der imod virkede totalt udhvilede og energiske.

Lørdagens kamp på Nord Energi Arena var at betragte som en generalprøve til onsdagen ottendedelsfinale i UEFA Womens Champions League, hvor Fortuna får besøg af Europas så absolut bedste kvindehold Olympique Lyonnais. Så er det, at man må håbe, at det gamle ordspil om at en dårlig generalprøve betyder en god premiere bliver gældende.

Der skal anderledes med boller på suppen, såfremt Fortuna skal gøre en nogenlunde figur mod de gigantiske franskmænd. Men det er er spillerne også indstillet på at levere.
Lørdagens kamp begyndte roligt og afvendende, men da Farum havde bragt sig foran med to mål efter 25 minutters spil så det sort ud. Begge Farums mål blev scoret af den tidligere Fortuna-spiller Camilla Kur.

Fortuna havde en enkelt chance i 1. halvleg, men den blev misbrugt.
I 2. halvleg foregik spillet midt på banen, og man nåede kun frem til virkelige chancer et par gange. Først i kampens overtid fik Fortuna pyntet på resultatet, da Sanni Franssi løb igennem og placerede bolden i Farums mål.

Farum udskiftninger: Ud gik Simone Andersen, Sofie Tranholm og Kathrine Møller. Ind kom
Esther Rønn, Amalie Vangsgaard og Amanda My Madsen.

Fortunas udskiftninger: Ud gik Rebekka Frederiksen, Caroline Rask og Sofie Lundgaard. Ind kom Signe Carstens, Mathilde Carstens og Lise Dissing.
Farum Esther Rønn fik gult kort.

Kampens dommer var Nanna Løf Mørch Andersen. Linjedommere Andreas Eli Johansen og Adihadzikadunic.

Næste kamp på Nord Energi Arena er onsdag den 16. kl. 19 hvor Fortuna i UWCL møder Olympique Lyonais.