Brøndby sendte Fortuna
Hjørring ud af pokalen

Nu får Fortuna ro til at koncentrere sig om 3F-ligaen, hvor det danske mesterskab har topprioritet.

46

Fortuna Hjørrings fodbolddamer fik en dårlig start på året, da holdet lørdag eftermiddag blev ekspederet ud af årets landspokalturnering.

Det var naturligvis ærkerivalen og de regerende pokalmestre fra Brøndby, der sørgede for, at Fortuna denne gang ikke nåede længere end til kvartfinalen. På hjemmebane vandt Brøndby med 4-3 efter at det ved pausen stod lige 1-1.

Hos Fortuna havde man efter en række fremragende præstationer i træningskampe mod stærke svenske og norske hold sat næsen op efter at forsætte videre mod pokalen.

Det så da også fra start ud til at håbet om sejr var realistisk. Der gik ikke mere end godt fem minutter, inden Karoline Smidt på et yderst kontrolleret, fladt langskud bragte Fortuna foran 0-1.

Her var det så, at de få tilskuere fra Hjørring og måske også spillerne selv regnede med, at de gode takter fra træningskampene fortsatte.

Men Fortuna gik i stå. Det blev til for meget nørkleri, som Brøndby havde nemt ved at trævle op. Hjemmeholdet blev gradvist mere truende, og tre minutter før pausen gik det galt, da Stina Larsen udlignede.

Efter pausen blev Brøndby sat i gang med et straffespark, der efter fleres mening var tvivlsomt, men dommer Tinna Høj Christensen var overbevist om, at Nevena Damjanovic løftede benet for højt, da Rikke Sevecke blev ramt i hovedet af en støvle. Nanna Christiansen scorede sikkert til 2-1.

Brøndby var klar til at udnytte denne opmuntrende scoring. Københavnerne overtog og styrede spillet. Efter 18 minutter blev det så 3-1, og yderligere to minutter senere blev der scoret til 4-1.

Et selvmål bragte nyt Fortuna-liv i kampen. Med 4-2 øjnede Fortuna en chance for at vende udviklingen til sejr. Et straffespark blev omsat af Nevena Damjanovic til 4-3, og så var chancen for uafgjort og forlænget spilletid der. Men det glippede.

Cheftræner Carrie Kveton havde trøstende ord til sine spillere efter det skuffende nederlag.

Nu får Fortuna ro til at koncentrere sig om 3F-ligaen, hvor det danske mesterskab og en revanche over Brøndbys regerende danske mestre har topprioritet.

Kilde og foto: Fortuna Hjørring