Svær udekamp vundet med fem mål af Vendsyssel Håndbold

Vendsyssel Håndbold forsvarede i eftermiddag førstepladsen med en flot udesejr på 25-20 over DHG Odense, noterer Kanal Frederikshavn. Fynboerne var ubesejret i deres seneste seks kampe og lå på fjerdepladsen inden weekendens kampe.

86
Foto (arkiv): Kim Thomsen.

Med sejren sætter Vendsyssel en tyk streg under, at holdet er et særdeles seriøst bud på en oprykker til HTH Ligaen. Kun 1’eren rykker direkte op. Nr. to og tre deltager i et kvalifikationsspil, som også involverer et hold fra HTH Ligaen. Vendsyssel er med dagens sejr fire point foran Ringkøbing, som har spillet en kamp mindre.

Med otte mål blev tilbagevendte Nadja Lærke Jensen topscorer for Vendsyssel. Hun scorede halvdelen af målene på straffekast. Hun tillod sig også at misbruge to straffekast.

Gæsterne blev idømt hele otte straffekast mod kun to til hjemmeholdet, og Vendsyssel brændte halvdelen af sine straffekast. Christina Pedersen og Sylvie Gamys var de to andre “syndere”.

Ud over Nadja Lærke Jensen markerede Ida Andersen sig med seks fuldtræffere. Fem af dem faldt i første halvleg, hvor DHG Odense længe havde teten. Vendsyssel var bagud 4-5 efter 17 minutter. Her tog cheftræner Kent Ballegaard timeout. I første halvlegs sidste 13 minutter scorede topholdet 11 mål – fem af dem blev sat ind af Ida Andersen.

Kampen bød også på hele 10 udvisninger. Igen var de ulige fordelt. DHG blev ramt af otte udvisninger mod kun to til Vendsyssel. Den kommende Vendsyssel-spiller, DHG’s topscorer, Frida Maag Damgaard, fik direkte rødt kort 10 minutter efter pausen.

Vendsyssel førte med 24-15 i det 49. minut, men slap speederen i de sidste 11 minutter, som hjemmeholdet vandt med 5-1.

Det her bliver vi aldrig trætte af…SEJR på 25-20 ude over DHG Odense. ????Gi lige holdet et kæmpe LIKE ?? for dette.