Vendsyssel Håndbold vandt suverænt over DHG Odense

Vendsyssel Håndbold bestod ikke bare sin svendestykke søndag eftermiddag i DRINX Arena. Der var simpelthen klasseforskkel i topkampen i Syvsten mod DHG Odense.

103

Hjemmeholdet snuppede sin fjerde sejr i lige så mange kampe i landets næstbedste række, 1. division. 27-18 lyste måltavlen efter 60 minutter, som i den grad øgede optimismen hos dem, der hepper på Vendsyssel Håndbold.

Og det var der mange, som gjorde søndag eftermiddag. De sorte sæder i DRINX Arena var fyldt op, og tilskuerne kunne glæde sig over en særdeles opløftende indsats. De kvitterede med taktfaste klapsavler og stående applaus i de sidste par minutter.

Allerede efter syv minutter førte Vendsyssel med 5-1. DHG kæmpede sig op på 6-6, med fra 9-8 til hjemmeholdet var der ikke længere tvivl om udfaldet. Efter 15-9 ved pausen øgede Vendsyssel til 19-10. Nærmere end seks mål kom fynboerne aldrig.

Vendsyssel-træner Kent Ballegaard gav inden kampen udtryk for, at DHG var tippet i top tre inden sæsonstarten, mens der var større usikkerhed om Vendsyssels styrke. Fire kampe inde i sæsonen er Vendsyssel dog allerede fire point foran DHG, som endda kom til Syvsten med en imponerende udesejr over stærke SønderjyskE som seneste resultat.

Natasja Øhrgaard blev af publikum kåret til Kampens Spiller. Vendsyssel-fløjen scorede seks mål, heraf de fem i første halvleg. Christina Pedersen blev dog topscorer med syv mål. I målet leverede islændingen Elin Thorsteinsdottir endnu en pragtkamp.

Bemærkelsesværdigt var det, at Mette Bejder slet ikke kom på måltavlen trods masser af spilletid. Sofie Sletskov havde været syg i tre dage inden kampen, så hun fik mindre spilletid end normalt. Det blev dog til fire scoringer.