Vendsyssel FF led desværre nederlag mod FC Nordsjælland

Vendsyssel FF måtte søndag eftermiddag se sig overvundet af FC Nordsjælland.

149

Det blev ikke alle gode gange tre, da vi tabte 3-0 til et godt spillende FC Nordsjælland-hold. Nicklas Strunck, Andreas Skov Olsen og Godsway Donyoh scorede målene for FC Nordsjælland.

Det kunne ellers have været en drømmestart fra vores side af. I kampens allerførste minutter kom Jakob Hjorth højest efter et hjørnespark, men Sebastian Czajkowski og Søren Henriksen kunne ikke få bolden det sidste stykke ind over stregen.

I spillet med bolden var vi klart bedste i kampens første 20-25 minutter. FC Nordsjælland halsede efter og forsøgte med et aggressivt pres, men vi var kølige med bolden og spillede den fint rundt om den og ud af presset. Til gengæld manglede de sidste offensive aktioner lige det sidste, før vi blev rigtig farlige i ordinært spil.

Det samme gjorde sig gældende for hjemmeholdet. Uret havde passeret 34 minutter før hjemmeholdet havde deres første mulighed i kampen, men den vakte ikke Nicolai Flø de store problemer.

Det gjorde Nicklas Struncks forsøg efter 41 minutter dog. Morten Knudsen lavede en fejlaflevering midt på egen banehalvdel, og efter to-tre pasninger, lå bolden for fødderne af Strunck, der sikkert satte den ind bag Nicolai Flø i målet.

I første halvlegs ekstratid havde Lucas Jensen en god mulighed fra kanten af feltet, men hans forsøg strøg uden om Nicolai Larsen og målet. Derfor kunne vi gå til pause bagud 1-0.

I pausen måtte FC Nordsjællands træner Kasper Hjulmand have givet sine spillere en peptalk. I hvert fald kom de ud fra omklædningsrummet i et gevaldigt tempo. Det betød, at Søren Henriksen måtte redde en bold på stregen for at forhindre, vi kom bagud med to.

I sekvenserne efter var der også en smule panik nede i de bagerste fire, men som halvlegen skred frem fik vi bedre styr på det. Offensivt begyndte vi også at vise lidt tænder. Efter 50 minutter kombinerede Lucas Jensen og Sebastian Czajkowski fint i højre side, og fremtvang et hjørne. Og her skulle Sander Fischer have scoret sit første mål i dansk fodbold, da han nåede højest på Daniel Christensens indlæg. Desværre for Fischer og os headede han lige på Nicolai Larsen.

I stedet begyndte FC Nordsjælland at vise de takter, der gjorde dem til bronzevindere sidste sæson. Efter 68 minutter sendte Magnus Kofoed en klasse-aflevering end bag vores backkæde, og en helt fri Andreas Skov Olsen kunne tage et træk forbi Flø og trille den i nettet.

Med seks minutter igen var vi ved at bringe spænding tilbage i opgøret. Mikkel Frankoch sendte et dunder af et langskud afsted. Den prellede af på overliggeren, og på riposten kunne Emmanuel Ogude ikke få kræft nok på sit hovedstød.

I stedet fik hjemmeholdet kampens sidste mål, da dommer Benjamin Willaume-Jantzen dømte straffespark på Daniel Christensens tackling af Godwin Antwi. Det udnyttede Godsway Donyoh sikkert, og scorede til 3-0.

Det blev kampens sidste scoring, og dermed led vi vores første nederlag i denne sæon.

Matchfacts – Superligaen, 3. runde

FC Nordsjælland  – Vendsyssel FF 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 41. min Nicklas Strunck, 2-0 68. min Andreas Skov Olsen, 3-0 90. min Godsway Donyoh

Advarsler: 26. min Jakob Hjorth, 90. min Daniel Christensen

Tilskuertal: 1908

Startopstilling, FC Nordsjælland (3-4-3): Nicolai Larsen – Benjamin Hansen, Victor Nelsson, Ulrik Jenssen – Karlo Bartolec, Nicklas Strunk, Magnus Kofoed (76. Mikkel Damsgaard), Godwin Antwi – Nicklas Baden Frederiksen (46. Andreas Skov Olsen), Mikkel Rygaard, Mathias Rasmussen (67. Godsway Donyoh)

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-2): Nicolai Flø – Alexander Juel Andersen, Jakob Hjorth (39. Sander Fischer), Søren Henriksen, Daniel Christensen – Lucas Jensen (66. Mads B. Mikkelsen), Morten Knudsen, Mikkel Frankoch, Moses Opondo – Sebastian Czajkowski, Washington Brandão (61. Emmanuel Ogude)

Kilde: Vendsyssel FF.