1-2 og lang, lang vej fra
Hjørring til Superligaen

Hjemmeholdets spillere stillede op med sørgebind for at mindes en af klubbens store støtter, Skagerak Groups direktør Iver Espersen, der døde forleden.

458
Vejle scorer til 1-0.

Vendsyssel FF havde tilsyneladende ikke hørt, at dommeren fløjtede kampen i gang klokken 13.45 søndag, og så scorede gæsterne fra Vejle efter to minutters spil.

Hjemmeholdets forsvar snorksov og blev aldrig sådan rigtig vågen i den kamp. Til gengæld gik Vejle til vaflerne og vandt for første gang i lang, lang tid.

Først mod slutningen af første halvleg vågnede hjemmeholdet lidt op, og i anden halvleg var det igen først mod slutningen, at Vendsyssel FF kom tæt på.

Vendsyssel FF er fortsat meget ramt af skader og leverede søndag ikke klasse nok til oprykning til Superligaen. Det skal de gøre i resten af sæsonen, hvis klubben med base i Vrå og Hjørring vil slås om oprykningen mod Vejle, Esbjerg og Viborg.

Vejles scoring til 1-0 efter et par minutters spil blev sat ind af Mads Lauritsen, og i anden halvleg scorede Nicolaj Madsen efter 53 minutter til 2-0 for gæsterne. Ninos Gouriye blev fældet i kampens 83. minut og reducerede selv på straffesparket til 1-2 og nærmere kom hjemmeholdet ikke point. Se stillingen i Nordic Bet Ligaen.

Vendsyssel FF spiller igen allerede på fredag den 20. april klokken 18.00 i Skive, som er bundhold i rækken.

Vendsyssel FF kom til kampen med tre uafgjorte kampe på stribe. Først en 0-0-kamp mod Fremad Amager, siden 2-2 mod FC Roskilde og 1-1 i midtugen mod Nykøbing. VFF var ubesejrede i kalenderåret 2018 med tre sejre og fire uafgjorte.

Senest vendelboerne tabte i NordicBet Liga hed modstanderen også Vejle, som i efterårets sidste kamp vandt 4-1 på hjemmebane. Sæsonens første opgør mellem klubberne blev spillet i september i Hjørring og endte 1-1.

Vendsyssel FF har stillet med en smal trup i dette forår. Skader til en lang række spillere har blandt andet medført comeback til assistenttræner Jens Berthel Askou, årgang 1982, der kom på banen i slutminutterne af den vigtige udesejr over HB Køge.

Cheftræner Erik Rasmussen har også indlemmet en ny spiller i truppen på grund af de mange frafald. Det er den tidligere OB- og Nykøbing FC-spiller, Mohammed Diarra. Forsvars- og midtbanespilleren fra Guinea fik den første startplads i midtugen, da han afløste en karantæneramt Kristian Riis ved siden af Andreas Kaltoft i midterforsvaret.

Da Vendsyssel var hårdest ramt, måtte de stille en udskiftningsbænk med blandt andre tre ungdomsspillere og assistenttræner Jens Berthel Askou til udekampen mod FC Roskilde.

Der er dog bedring i nordjydernes trup og Mathias Schlie, Yao Dieudonne og Ninos Gouriye er på vej tilbage efter at have siddet udenfor. For vintersigningen Andreas Albech og Kasper Povlsen er udsigterne noget værre og der er ingen garanti for, at de kommer med mere i denne sæson.

Der resterer seks runder i Nordic Bet Ligaen, hvor nummer ét rykker direkte op i Superligaen, mens nummer to og tre skal spille to kvalifikationskampe mod et hold fra Superligaens bund – sandsynligvis enten Lyngby, Randers, Silkeborg og Helsingør.